Koulut

Turun taidemuseo toivottaa päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmät lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan taideaarteisiinsa! Tältä sivulta löydät lisätietoa koululaisopastuksista sekä materiaalia museokäynnin valmisteluun. Museovierailun voi toteuttaa myös omatoimisesti. Ryhmäkäynnin varannut opettaja pääsee tutustumaan näyttelyyn ja valmistelemaan opetustaan ilmaiseksi. Ilmoitathan ryhmän tulosta etukäteen!

Vierailu Turun taidemuseossa on ilmaista kaikille alle 16-vuotiaille koululaisille sekä turkulaisille 2. asteen oppilaitosten opiskelijoille. Opiskelijalipun hinta on 6 euroa.

LIITY OPETTAJIEN POSTITUSLISTALLE

Jos haluat saada tietoa museon pedatoiminnasta, liity opettajien sähköpostilistalle. Lähetä tietosi: elli.liippo@turuntaidemuseo.fi.

OPETTAJIEN INFOTILAISUUDET

Opettajille järjestetään keväisin ja syksyisin tiedotustilaisuus esillä olevista näyttelyistä, muista ajankohtaisista asioista sekä tulevasta näyttelytoiminnasta.

Seuraava opeinfo järjestetään ti 30.1.2018 klo 17. Illan ohjelmassa kahvitarjoilu ja tutustuminen Rut Bryk - Taikalaatikko -näyttelyyn. Ilmoittautumiset viimeistään to 25.1.2018 osoitteeseen:
anna.skult@turuntaidemuseo.fi.

HUOMIOI ENNEN MUSEOON TULOA

* Museovierailuun voi valmistautua etukäteen tutustumalla näyttelyyn joko museossa tai museon nettisivulla.
* Oppilaiden kanssa on hyvä kerrata yhteiset pelisäännöt, jotta vierailu sujuu mukavasti. Museossa liikutaan vahinkojen välttämiseksi rauhallisesti ja aina opettajan/oppaan johdolla.
* Taideteoksiin ei saa koskea. Silmälle näkymättömätkin jäljet voivat johtaa teoksen vaurioitumiseen. Usein myös kehykset ovat osa alkuperäistä teosta.
* Näyttelysaleissa voi luonnostella ja tehdä muistiinpanoja, mutta muusta työskentelystä on sovittava aina erikseen. Kassalta voi lainata kirjoitusalustoja vierailun ajaksi.
* Oppilaat ovat koko museokäynnin ajan opettajan vastuulla.

KUN TULET MUSEOON

* Ilmoittaudu ensimmäiseksi kassalle ja kerro ryhmän koko ja maksa mahdollinen opastus.
* Jos olette varanneet oppaan, hän odottaa ryhmää museon kassalla.
* Ryhmä on hyvä ohjata naulakoille, johon voi jättää ulkovaatteet ja reput.
* Mahdollista oheismateriaalia ja kirjoitusalustoja saat museon kassalta.
* Kysy rohkeasti henkilökunnalta, jos tarvitset apua.

 Tervetuloa Turun taidemuseoon!

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2014