Senioreille

SENIORIPÄIVÄT

Keväisin ja syksyisin järjestettävä senioripäivä on tilaisuus tutustua ajankohtaisiin näyttelyihin ja nauttia mielenkiintoisesta ohjelmasta.

Kevään senioripäivä järjestetään keskiviikkona 14.3.2018 klo 13 alkaen. Päivän aikana tutustutaan yleisöä ihastuttaneeseen Rut Bryk – Taikalaatikko -näyttelyyn. Näyttely esittelee sodanjälkeisen Suomen yhden keskeisimmän taiteilijan ja modernin keramiikkataiteen uudistajan tuotantoa laajasti. Rut Bryk (1916−1999) on monille suomalaisille tuttu nimi, mutta mihin hänen klassikkostatuksensa perustuu? Oliko hän suunnittelija vai taiteilija, keraamikko vai kuvataiteilija? Kuinka fantasia-aiheisten keramiikkalaattojen tekijästä tuli abstraktin taiteen ja reliefikäsitteen uudistaja? Tervetuloa senioripäivän opastukselle kuulemaan taiteilijasta lisää!

Museovierailun kruunaa lepohetki museokahvila Café Victorin leppoisassa tunnelmassa. Senioripäivän tarjouksena kahvi ja korvapuusti 5 ¤. Ryhmien on hyvä varata pöytä etukäteen: Eetu Korhonen 040 5687 508 / catering@deligo.fi

Senioripäivän opastukset
klo 13 opastus Rut Bryk – Taikalaatikko -näyttelyyn
klo 14 opastus Rut Bryk – Taikalaatikko -näyttelyyn
kl0 15 ruotsinkielinen opastus Rut Bryk - Taikalaatikko -näyttelyyn

Senioripäivän opastukset sisältyvät pääsylipun hintaan (eläkeläiset 6 ¤, saattajat ilmaiseksi). Suosittelemme varaamaan paikan opastukselta etukäteen soittamalla tai sähköpostitse (02) 2627 100 / info@turuntaidemuseo.fi

Lisätietoja museoon saapumisesta ja esteettömästä kulusta löydät täältä.

KULTTUURIYSTÄVÄN KANSSA MUSEOON?

Turun taidemuseo on mukana Suomen Punaisen Ristin Turun osaston Kulttuuriystävä-toiminnassa. Kulttuuriystävät ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka tulevat ikääntyvien seuraksi ja turvaksi ennalta sovittuun kohteeseen. Kulttuuriystävä ei ole näyttelyopas tai henkilökohtainen avustaja, vaan kohteeseen etukäteen tutustunut, kevyissä avustustehtävissä toimiva henkilö.

Kulttuuriystävän kanssa liikkuessasi maksat vain oman sisäänpääsymaksusi kohteeseen sekä yhteiset matkakulunne kotisi ja retkikohteesi välillä. Kulttuuriystävän kanssa voit käydä Turun taidemuseon lisäksi myös mm. Turun kaupunginteatterissa, TFO:n konserteissa, Forum Marinumissa, Kaarina-Teatterissa ja Logomossa.

Kulttuuriystävät on Turun seudulla pilottihanke, mutta se on saanut mallinsa Jyväskylän Kulttuuriluotsi-toiminnasta. Toiminta tähtää ikääntyvien elämänlaadun ja hyvinvoinnin paranemiseen. Tavoitteena on, että kulttuuriystävistä saada vakiintunut ja aktiivinen vapaaehtoistoiminnan muoto Turussa ja sen lähialueilla.

KULTTUURIYSTÄVÄT VALMIINA PALVELUKSEEN!

Koulutetut kulttuuriystävät ovat valmiina lähtemään ikäihmisten mukaan turvalliseksi kumppaniksi erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Kulttuuriystävän voi ottaa mukaan vaikkapa teatteriin, taidenäyttelyyn tai konserttiin.

Kulttuuriystävä tilataan SPR:n Turun osaston ystävävälityksestä  p. 046 920 4142 (ma-pe 10-14). 

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2018